miercuri, 11 septembrie 2013

Caini vagabonzi si rosii... cu Montana cu tot!

Stimatii mei colegi si prieteni,
In ultimele doua saptamani am citit si auzit o sumedenie de comentarii cu privire la doua subiecte foarte controversate. Primul: cateii vagabonzi. A se citi maidanezi. Al doilea: Rosia Montana.
Sub presiunea presei si a celor cateva mii de persoane din pietele marilor orase, scumpii nostri parlamentari au ajuns la urmatoarele concluzii:
Prima: Cateii care nu vor ajunge in cadrul unei familii (a se citi adoptati) vor fi eutanasiati.
A doua concluzie: cei care au proiectat Rosia Monatana se opun public proiectului, doar sunt la putere, ce naiba!
Eu am mai spus-o si ma repet: femeile isterice, ajunse in manopauza si care plang cu lacrimi de crocodil pentru bietele suflete condamnate la eutanasiere, au nevoie de terapeut. Acesta trebuie sa le explice ca si porcul taiat de Craciun este un animal. Poate chiar mai destept decat cainele. Puiul servit nepotilor are si el o moarte conforma cu Directivele Europene. Iar vaca de fapt este intai sedata si apoi transata. Doamne fereste sa sufere animalul. Recunosc, e buna in bait facuta la gratar.  
Sugestie: pentru schimbarea mentalitatii colective, e nevoie de publicitate in masa. Adica, fermierii trebuie sa elaboreze clipuri publicitare pentru a convinge masele ca animalele din farfurie nu sunt niste produse de laborator si ca omul poate fi convins sa manance si carne, nu doar vegetale. Pentru a intelege conceptele, se sugereaza trimiterea in zona asiatica pentru a gusta produse culinare, delicatese, pe baza de carne de caine.
Dar cum noi suntem mai catolici decat Papa, sunt convinsa ca un ONG care va avea o asemenea misiune, adica aceea de a-i plimba pe pensionari in China si Vietnam, va castiga inzecit. Ca asa e la noi.
Cu Rosia Montana, iar suntem mai catolici, desi ne declaram ortodocsi cu staif. A se citi “shtaif”. Eu sunt anti exploatare. Asta ca sa ne fie cu inteles. Nu sunt nici neinformata si nici golanca, cum subtil sugereaza un fost presesdinte. Din contra. Oamenii care se opun acestui proiect sunt de obicei oameni informati, cu studii, dar unora le e greu sa priceapa dupa 23 de ani ca directivele nu mai vin de la Partid.   
Faptul ca exploatarea este una de suprafata se suprapune cu idea mineritului cu lampasul. Unde e nevoie de lampas al minerului traditional daca exploatarea va fi una de suprafata prin decopertare?
Doi la mana: cine imi garanteaza ca acel lac de cianura care va rezulta din exploatare va putea fi tinut sub control cu suma modica de 150 mil euro, in conditiile in care stim cazuri recente (vezi scurgerile de petrol din America de Sud) unde costurile unui astfel de dezastru ecologic s-au situat la miliarde de euro.
Trei la mana: este Romania tara in care este asa mare disperare de bani, astfel incat sa vindem pe “peanuts” zacamantul aurifer?
Daca la 100.000 de locuitori din zona, 900 vor fi angajati pentru 15 ani, ii intreb: ce vor face copiii lor dupa acesti ani? Agricultura nu. Turism nu. Exploatarea lemnului nu. Fructe de padure nu. Asta pentru simplul fapt ca nu vor mai avea unde si nu vor mai avea conditiile de a desfasura astfel de activitati. Si ma intreb: oare beneficiul imediat e mai important decat cel pe termen lung?
Fara sa va plictisesc, va indemn: Nu mai ascultati stirile PROTV, REALITATEA, ANTENA 3 SI B1TV. Astea sunt cu adevarat nocive pentru toti.
Noi sa fim sanatosi. Restul necazurilor vin fara apel. 
PS: Cei trei pui ai catelei mele au ajuns toti in familii dornice de compania unor patrupede inteligente si "lipicioase". 

     


Niciun comentariu: